olav anders/notatblogg

21.11.03
Josef Joffe har et og annet å lære vekk, både i innhold og form: "Warum die europäischen Interessen Amerikas Scheitern im Irak verbieten".
posted by olav - 20:25

En lang og ytterst lesverdig reportasje om Howard Deans internettvalgkamp. Et stikkord er: Tillat å gi slipp på full kontroll over budskapet. Et slagord på veien: "Internet is moving from information technology to organizing technology." (via PressThink).
posted by olav - 19:59

22.11.02
Pass opp, Schibsted. I Zürich vil mediekonsernet Tamedia ta opp kampen mot gratisavisen 20 Minuten. Til våren lanseres konkurrenten Express. Tamedia vil ikke gi opp før kampen mot 20 Minuten er vunnet. Dette minner om København, der Berlingske har svoret på å bekjempe Metro med sin gratisavis Urban. Det pussige i Køben': Urban er en god avis, med bredere utenriksdekning enn de fleste norske aviser. Kanskje fremtiden tilhører disse mediene: Den trykte daglige gratisavisen, den kontinuerlig oppdaterte nettavisen, og den fordypende trykte ukeavisen?
posted by olav - 11:12

Oriana Fallacis bok "Stoltheten og vreden" får fortsatt komme ut i Frankrike. En domstol avviste begjæringen fra en borgerrettsgruppe om å forby boken. Den er et 195 sider langt raseriutbrudd mot muslimer og islam, bevisst totalt unyansert og hatsk. Men forby den? En vis avgjørelse av domstolen. Boken har for øvrig gått i 100.000 eksemplarer i Tyskland og 45.000 i Frankrike. Den er ikke oversatt til norsk.
posted by olav - 10:55

20.11.02
Journalistikk er historieskrivningens første utkast, sies det gjerne. Men journalistikk kan være noe mer enn bare et utkast, som Washington Post viser i sin New Economy-serie. Dotcom-boblen har etterlatt dypere spor i større land som USA og Tyskland, enn den har gjort her. [Men vi hadde også våre "aktører", her kan jeg resirkulere min egen artikkel fra Økonomisk Rapport i vår.]
posted by olav - 16:33

"De bygger selv, i beste norske dugnadsånd", skriver Terje Osmundsen om ambisiøse lokalsamfunn i en Aftenpost-kronikk om bredbåndssituasjonen i Norge. Jeg har selv nylig avlagt debatten en visitt i samme avis. Osmundsen vektlegger initiativer fra lokalt hold, og fra private. Det er riktig. Vi kan ikke ha for store forventninger til "statens" rolle i slike infrastrukturoppgaver lenger. Den epoken er over. Problemet i dag er at staten ikke en gang påtar seg en koordinerings- og incentivrolle. Det må til, skal Norge unngå å bli en multimediasinke.
posted by olav - 16:16


Søk www
Søk oov.no

Google

Essays:
Publiken intar mediescenen
Det navigerende menneske
Tunnelens landskap


Tema: Mediekritikk
Eva Jolys alvor
Stoltenbergs krav til mediene
Proff mediejournalistikk er mulig


Tema: Digital opphavsrett
Håpløs kamp mot kopiering
Om Creative Commons
Kopiere eller ikke?


Tema: Forskningslitteratur
Profil: Stevan Harnad
Nettets pengemaskin
Ubrytelig kretsløp?
UiOs digitale planer
Kamp for fri litteratur
Medisinere pionerer


Tema: Tysklands pressekrise
FAZ: En storhet vakler
FR på bankenes nåde
Sjanseløst samarbeid
Annonsestupet


Om weblogger:
"Forskere bør blogge"
Medienes sjanse
Webloggens vekst


Striden om "dyplenking":
Absurd motstand
No Links Please
Newsbooster-saken