olav anders/notatblogg

15.03.04
Dette kan fort få kult-status, men likevel: Søviknes-tv er slett ingen dum ide for vitalisering av lokaldemokratiet. Det er nok å håpe at ikke bare den populære ordfører i utstillingskommunen slipper til, men altså - applaus! (via NRK Hordaland).
posted by olav - 23:43

Biblioteket ved Universitetet i Lund er i ferd med å bygge opp solid kompetanse på vitenskapelig publisering. Nå har de lansert et nytt elektronisk tidsskrift som skal følge de raske strukturendringene på feltet - ScieCom info.
posted by olav - 21:46

Zeit für Internet-Radio: Jeg hører på RBB, vel.
posted by olav - 21:41

Barry Cox har noen synspunkter på fjernsynets fremtid som jeg ikke har sett i den norske debatten ennå. Både resonnementene om de mediepolitiske veivalgene for allmennkringkastingen og for reguleringen av kommersielt betal-tv er vel verdt å få med seg. Lisensmodellen for BBC/NRK har hatt mye for seg, men det er ikke sikkert det er den riktige eller mulige modellen for all fremtid. Cox-boken/pamfletten gis ut av den britiske tenketanken Demos, som gir ut mye spennende og fortjenstfullt nok opererer med en open access-linje for sin publiseringsvirksomhet.
posted by olav - 21:35

18.03.03
Forholdet mellom tradisjonelle medier og nettets genrer fremviser en spesiell dynamikk i disse dager, noterer The Independent med henblikk på USA. Tv-nyhetskanalene er hyperpatriotiske, med Fox som den mest intense. De liberale avisene er uhyre forsiktige med å kritisere regjeringen. Men meningsmålingene viser betydelig skepsis mot Bush' politikk, og de som vil ha annen informasjon søker til nettet: Google News sørger for en snarvei til allverdens engelskspråklige kilder med andre perspektiver. Webloggskribenter er bare ansvarlige for seg selv og trenger ikke tenke på renomme og annonsører. Presset fra nettgenrene vil føre til et større mangfold i hovedstrømsmediene - det er bare et spørsmål om tid.
posted by olav - 11:11

17.03.03
Det er forresten snart på tide å slutte med å bemerke hvilke mainstream-aktører som tar i bruk weblogger, noen av de siste ut er analyseselskapet Jupiter Research.
posted by olav - 11:00

Advance.net står for en logisk videreutvikling av webloggformatet: Selskapets War in Iraq-blogg tilbys tilknyttede aviser. Advance-sjef Jeff Jarvis fremstår som webloggentusiast og har skjønt hva det dreier seg om: "A good Weblogger reads all this stuff so you don't have to; a good Weblogger points to what's worth your time and tells you why it is; a good Weblogger also makes this more interesting or at least entertaining than just a list of links."
posted by olav - 10:53


Søk www
Søk oov.no

Google

Essays:
Publiken intar mediescenen
Det navigerende menneske
Tunnelens landskap


Tema: Mediekritikk
Eva Jolys alvor
Stoltenbergs krav til mediene
Proff mediejournalistikk er mulig


Tema: Digital opphavsrett
Håpløs kamp mot kopiering
Om Creative Commons
Kopiere eller ikke?


Tema: Forskningslitteratur
Profil: Stevan Harnad
Nettets pengemaskin
Ubrytelig kretsløp?
UiOs digitale planer
Kamp for fri litteratur
Medisinere pionerer


Tema: Tysklands pressekrise
FAZ: En storhet vakler
FR på bankenes nåde
Sjanseløst samarbeid
Annonsestupet


Om weblogger:
"Forskere bør blogge"
Medienes sjanse
Webloggens vekst


Striden om "dyplenking":
Absurd motstand
No Links Please
Newsbooster-saken