Bildt imponerer

Etter å ha fulgt Carl Bildts blogg noen dager, er det bare å innrømme: uansett hva man måtte mene om hans politikk, som bloggende politiker imponerer han. Bildt skriver ofte; to-tre innlegg per dag. Han skriver godt og variert. Ofte er det enkle oppdateringer om hvor han er og hva han gjør; topp-politikerens uendelige reiser, møter og debatter. Mange ganger legger han inn presise politiske vurderinger i disse reiseberetningene. Men Bildt går (surprise) ikke av veien for litt polemikk. Om en disputt med Rapport om FRA-loven konkluderer han med at “sannheten segrar”. Andre ganger varter han opp med en lengre, aktuell kommentar, som om finansturbulensen.

Det kunne vært moro å vite hvordan Bildt får tid til dette (jeg tror ikke det er noen ghostwriter; stilen er for konsistent til det). Kjeder seg fort på møter, multitasker med litt blogging innimellom? Skriver på flyet og i taxi, legger det ut når han igjen er online? (OPPDATERING: Se lenken i kommentaren nedenfor!)

Det som mangler før Bildt får en bloggerpris her, er dialogen. Jeg har ennå ikke sett eksempler på at han svarer kommentatorene på bloggen. Dette er naturligvis en svakhet. Det virker som motstanderne dominerer blant kommentatorene. Finnes det assistenter i bakgrunnen som modererer og fjerner eventuelle overtramp?

Et artig supplement er Alla dessa bilder, en bildeblogg med ganske få bilder, dessverre, og mange av dem avslører en noe traurig hverdag av konferanselokaler og taxiturer…

OPPDATERING 22. september om disputten med Rapport: Redaktøren ber om unnskyldning. Isobel Hadley-Kamptz skriver på Newsmill at Bildt vant som blogger, ikke som utenriksminister. 1-0 til Bildt i moderne mediekunnskap, konkluderer Martin Jönsson.

2 thoughts on “Bildt imponerer

  1. Ser man det, der fikk jeg jo svar på det meste! Bildt er åpenbart en politiker som både kan og liker å skrive, og som ikke har latt inforådgivere polere vekk alle skarpe kanter. Der er to kriterier for god blogging som dessverre vil diskvalifisere mange politikere.

Comments are closed.