olav anders/notatblogg

30.11.02
I Tyskland får høyt utdannede, godt betalte unge mennesker sparken i hopetall. Dette må ledsages av en høyt oppdrevet meningsproduksjon. Og ja da: Se single-dasein.de, eller single-generation.de. Eventuelt Dotcomtod.de.
posted by olav - 17:01

OK, DN-gutter. Dette er BRA!: Tyskerne har vogntog som er "klare til å rulle inn i Sverige, Danmark og Norge". Les: Okkupasjon. Lederen er "den ekstreme Dieter Schwarz". Les: Der Führer. "Når du er i ferd med å erobre Europa, lar du deg ikke stoppe". Les: Som Der Führer. De som ikke har skjønt det ennå, får budskapet banket inn med av de artige mellomtitlene: Das Reich, Lidl über alles. Så sauser dere det klare nazi-bildet noe uforklarlig til med Derrick-, Wallraff-, Marx- og U2-referanser. Men på slutten strammer dere grepet igjen. Det skal dere ha. Sitat:

"- Hva er ditt beste råd til folk i Norge som skal jobbe for Lidl?
Svaret kommer uten noen særlig betenkningstid.
- Det er bare å holde munn og bøye hodet."

Fryktelig. Dette kan vi da ikke slippe inn i Norge?!
posted by olav - 16:36

29.11.02
John Arne Riise er tildelt den tvilsomme ære av å komme på all-star-laget i uglyfootballers.com. I "godt" selskap med historiske helter som Peter Beardsley (via Kulturnett.)
posted by olav - 11:40

Bredbånd i Norge: Statistisk sentralbyrås måling viser bl.a.: I Nord-Trøndelag er det 15 - femten - bedrifter som har mer enn 704 Kbit/s (inn?). Tallet på internettabonnementer (som er det SSB måler) med "ekte" bredbånd på 2 Mbit/s eller mer er veldig lavt, landet sett under ett. Jeg tror: Moderate incentivordninger ville akselerert utviklingen kraftig. Noe gigantisk statsprosjekt behøver vi ikke snakke om her.
posted by olav - 11:19

28.11.02
Politiet har kalt sin aksjon mot ulovlig innvandring for Operasjon Advent. Dermed er det gjort helt klart: Jesus ville i hvert fall ikke kommet inn i Norge, hvis han skulle dukke opp her nå.
posted by olav - 14:21

26.11.02
Stakkars Berlin. Det tar liksom ikke av. I hvert fall ikke fra flyplassene. Mens berlinerne FØR 2. verdenskrig kunne fly direkte til Bagdad, Bangkok, Peking og Kabul - og sikkert også Oslo - er i dag ingen ikke-europeiske metropoler innen rekkevidde uten mellomlanding. Bortsett fra Ulan Bator, da! [Det er visst ikke så bra fatt med OSL heller. Eneste ruteflyvninger ut av Gardermoen med store fly - widebody - går til Iran og Pakistan!]
posted by olav - 16:52

25.11.02
Dette foreslår Språkrådet som norsk betegnelse på weblogg: "vevlogg, nettlogg, vevdagbok, nettdagbok". Verdensveven har jo vært forsøkt introdusert før som fornorsking av world wide web, uten at det har slått helt igjennom. Tror det blir hetende weblogg (i det minste med to g'er) inntil videre. Men nettlogg er ikke så gærn't.
posted by olav - 10:45

Ifølge svenske Pressens Tidning fører A-Pressen og Orkla Media samtaler om fusjon. Konsernene nekter selvfølgelig å kommentere. Eierskapstilsynets database viser at et sammenslått "Orklapressen" ville kontrollere et litt høyere opplag enn Schibsted. Går vi mot et duopol?
posted by olav - 10:19

24.11.02
En weblogg skal også brukes som støtte for hukommelsen, som jo er ytterst skrøpelig. Ron Havivs fotoessay om Bosnia/Jugoslavia vil jeg ikke glemme.
posted by olav - 00:20


Søk www
Søk oov.no

Google

Essays:
Publiken intar mediescenen
Det navigerende menneske
Tunnelens landskap


Tema: Mediekritikk
Eva Jolys alvor
Stoltenbergs krav til mediene
Proff mediejournalistikk er mulig


Tema: Digital opphavsrett
Håpløs kamp mot kopiering
Om Creative Commons
Kopiere eller ikke?


Tema: Forskningslitteratur
Profil: Stevan Harnad
Nettets pengemaskin
Ubrytelig kretsløp?
UiOs digitale planer
Kamp for fri litteratur
Medisinere pionerer


Tema: Tysklands pressekrise
FAZ: En storhet vakler
FR på bankenes nåde
Sjanseløst samarbeid
Annonsestupet


Om weblogger:
"Forskere bør blogge"
Medienes sjanse
Webloggens vekst


Striden om "dyplenking":
Absurd motstand
No Links Please
Newsbooster-saken