Politikk dominerer i svenske blogger

Svenske Twingly, som jeg har skrevet pent om før, har kommet med en rapport om blogging i Sverige (last ned i pdf-format). Den tar for seg de fire første månedene i år og er virkelig interessant og morsom lesning. Blant bloggene Twingly indekserer er politikk det mest interessante temaet, og Carl Bildts blogg er nr. 1 (målt etter mest lenkede blogger). Symbiosen mellom bloggere og medier viser seg i at svenske aviser kommer på de tre første plassene i antall lenker fra bloggere totalt (Twingly er jo nettopp bygd for å produsere en slik symbiose, og det går an å si at tjenester som dette er en fin måte å gjøre bloggfellesskapet mer aktivt og synlig på).

Svenskene er ivrige bloggere: I perioden har de 36.690 bloggene som er indeksert produsert nær en million innlegg, det blir i snitt over 8.000 per dag og 27 per blogg. (Merk for øvrig at det alltid er viktig å se på metoden: Her er en innsigelse fra Johan på konkurrenten knuff.se).

Et par av mine svenske favorittblogger om undersøkelsen (de figurerer begge på listene): Martin Jönsson, Erik Stattin.