Nytt skoleeksempel…

…på hvordan nettdebatter kan være opplysende, det varter de opp med på NRKbeta. Anledningen er det gledelige faktum at TV 2 har tatt Twingly i bruk på sine artikler, og det beklagelige faktum at NRK sitter på gjerdet, selv om NRKbeta-menneskene altså tydeligvis har såpass frihet at de kan gi uttrykk for sin utålmodighet i egen blogg-lekegrind (NRK burde egentlig vært de første til å bli twinglifisert).

Det opplysende i debatten gjelder det gode spørsmålet om ikke en trackback-funksjon burde være tilstrekkelig istedenfor at en kommersiell tredjepart som Twingly må inn i bildet. Flere, inkludert Martin Källström fra Twingly, tar ordet til replikk og begrunner hvorfor det trolig er behov for Twingly (eller en lignende aktør). Vi som har strevd med å få trackback til å fungere mot andre blogger, kan bare istemme. Det tilhører unntakene at trackback-funksjonen faktisk virker som den skal.

Se også: Næring til økosystemet.

3 thoughts on “Nytt skoleeksempel…

  1. Se på en tilfeldig artikkel på store nettsteder som har twingly.. jeg har enda til gode å finne en trackback som ikke er et åpenbart forsøk på å stjele trafikk for å pushe reklame. Er det noe jeg har gått glipp av med dette?

Comments are closed.