Fantastiske norgesbilder på Flickr

isbre.jpg

Stadig flere institusjoner knytter seg til Commons-prosjektet på Flickr. Nå har Library of Congress publisert en fantastisk samling “postkort” fra Norge, Sverige og Danmark (flere land skal følge). Bildene er fra perioden 1890-1910 og i “Photochrom”:

Published primarily from the 1890s to 1910s, these prints were created by the Photoglob Company in Zürich, Switzerland, and the Detroit Publishing Company in Michigan. The richly colored images look like photographs but are actually ink-based photolithographs, usually 6.5 x 9 inches.

Flickr-brukere kan legge til tags (stikkord) og kommentere bildene — dette er mye av poenget med Commons-prosjektet. Brukerne er allerede i gang med å forsyne bildene fra Skandinavia med forklaringer og presiseringer.

Hele samlingen finnes på Library of Congress’ sider.

(tips: Mymarkup).

OPPDATERING: NRK Beta og deretter Aftenposten og en haug andre medier tar saken videre. Flott. Hvilken norsk institusjon blir den første på Flickr Commons?