Digital dødsstraff-lov avvist

Fullstendig overraskende har den franske nasjonalforsamlingen i dag avvist regjeringens lovforslag (HADOPI), som blant annet inneholdt den kontroversielle regelen om å kutte nettforbindelsen til brukere som blir tatt for fildeling. Jeremie Zimmermann fra La Quadrature du Net kommenterer, oversatt fra fransk til svensk av Anaïs:

Det är en formidabel seger för medborgarna. Den här omröstningen visar att det fortfarande är möjligt att göra sin röst hörd. Det är ett fantastiskt exempel på Nätets kraft att kontrollera de som vill kontrollera oss. Individens rättigheter har inte offrats till förmån för några förbisprungna industriers korporativistiska intressen. Hadopi-lagen har begravts mycket tidigare än väntat.

Spørsmålet er om loven virkelig er begravd for godt med dette. Vi får følge godt med videre.

OPPDATERING: Svenska Dagbladet har noen flere detaljer. Nasjonalforsamlingen var nesten tom da avstemningen skjedde. Bisarr utvikling av saken. “Sivil ulydighet” av representanter fra regjeringspartiene?

Se min temaside om nettpolitikk.