Digital dødsstraff vedtatt

Den franske nasjonalforsamlingen vedtok sist uke den mest kontroversielle delen av en pakke lovforslag (HADOPI) rettet mot fildelere: Brukere som ikke retter seg etter advarsler skal stenges ute fra nettet. Det skal bygges opp et helt apparat med en svarteliste over brukere, slik at de ikke kan skaffe seg abonnement hos andre selskaper:

The government committee would maintain a list of people who had been banned and their addresses to prevent them from signing up with another Internet provider. Such controls would be relatively simple to put in place here because there are only four major Internet firms. Critics worry the law could lead to the invasion of personal privacy, with providers eventually being forced to turn over people’s Web-surfing records to the government. “The entertainment industry should not be allowed to act as the police of the Internet,” said Jérémie Zimmerman, an Internet activist opposed to the law. “It’s a betrayal of people’s basic liberties.”

Zimmerman jobber for borgerrettighetsorganisasjonen La Quadrature du Net, som har signert videoen ovenfor.

Bloggeren Anaïs skriver (via HAX) om den franske debatten etter vedtaket, som raskt har antatt bisarre former:

Själva den praktiska ogenomförbarheten har givit upphov till mycket löje. Kulturminister Albanel menar till exempel att den som orättvist anklagas för illegal nedladdning skall bevisa sin oskuld genom att sända hårddisken till HADOPI. Oppositionen i Nationalförsamlingen frågade sig då snabbt hur stora lagerlokaler och hur mycket personal som rimligtvis kan ställas till HADOPIs förfogande, då arbetsbördan måste förutsättas bli enorm.

Spørsmålet er nå om den samme loven, eller en variant, blir vedtatt i EU-parlamentet om kort tid.

Se også:

Internetts frihet skal tøyles.

One thought on “Digital dødsstraff vedtatt

Comments are closed.