Pisket gjennom digital dødsstraff

Siden jeg har fulgt denne saken her før gjennom dens mange merkelige etapper: I dag vedtok den franske nasjonalforsamlingen (underhuset) Hadopi-loven, der et av elementene er den beryktede “3 strikes” eller digital dødsstraff for ulovlig fildeling:

Under the bill, a state agency will be set up to track and punish those who pirate music and movies on the Internet, serving as a go-between for content providers and Internet service providers. It will set up a “three-strikes” system for offenders who first receive an email warning, then a letter and finally lose their Internet account for up to a year if they are caught a third time.

Sarkozy har svingt partipisken etter fadesen ved forrige gangs forsøk på å få loven vedtatt.

Den svenske bloggeren Anaïs har fulgt den svært opphetede debatten i Frankrike tett i hele perioden. Hun skriver i dag:

Dagen D. Idag röstar Nationalförsamlingen om hadopi-lagen, den lag som orsakat den livligaste och bittraste samhällsdebatten hittills under Sarkozys presidentperiod. De Öppna Breven – med stöd eller avståndstaganden från olika grupper – korsar varandra som replikerna i ett hetsigt gräl. Hadopi-lagen splittrar såväl höger som vänster, men framför allt vänstern inom kulturvärlden som traditionellt alltid sympatiserat med den parlamentariska vänstern.

Se min temaside om nettpolitikk.